NELEGALNI ULAZAK U RUSIJU! Određen PRITVOR za prvog ukrajinskog mornara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Nov.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NELEGALNI ULAZAK U RUSIJU! Određen PRITVOR za prvog ukrajinskog mornara!

Sud u Simferopolju odredio je pritvor od dva meseca za prvog od dvojice ukrajinskih mornara uhapšenih prilikom nelegalnog prelaska granice Rusije.

- Vladimir Varimez biće u pritvoru do 25. januara 2019. - rekao je sudija Mihail Belousov.

U utorak će biti određene kaznene mere za 12 od 24 pritvorena mornara.

Provokacija u Kerčkom moreuzu

U nedelju su tri broda ukrajinske ratne mornarice, „Berdjansk“, „Nikopolj“ i „Jani Kapu“, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << narušavajući članove 19 i 21 Konvencije UN o morskom pravu, presekli državnu granicu Rusije. Brodovi su u ušli u privremeno zatvorene vode Rusije i nekoliko sati izvodili opasne manevre, ne reagujući na legalne zahteve ruskih ratnih brodova i čamaca koji su ih pratili da se odmah zaustave.

Doneta je odluka da se upotrebi oružje. Sva tri broda su zadržana oko 20 kilometara od ruske obale i 50 kilometara jugozapadno od uobičajenog prolaza brodova kroz Kerčki moreuz ispod Krimskog mosta.

U incidentu su lakše povređena tri ukrajinska vojnika. Njima je ukazana medicinska pomoć i oni su van životne opasnosti.

Rusija je pokrenula krivični postupak zbog povrede državne granice i zatražila hitno zasedanje Saveta bezbednosti UN o stanju u Azovskom moru, ali je većinom glasova ovo pitanje blokirano.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.