NEĆEMO UVODITI SANKCIJE RUSIJI Vučić ponovio slobodarski STAV SRBIJE: Jedini u Evropi smo istrajali u SVOJOJ politici

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2024, 08:51

"NEĆEMO UVODITI SANKCIJE RUSIJI" Vučić ponovio slobodarski STAV SRBIJE: Jedini u Evropi smo istrajali u SVOJOJ politici

Predsednik je dodao da je ta politika vođena u protekle dve godine i da se nada da će ona biti nastavljena i ubuduće.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je intervju za TASS u kome je naveo da se Srbija neće pridružiti sankcijama protiv Ruske Federacije uprkos pritisku Zapada.

- Kada je počeo sukob u Ukrajini, rekao sam da ne znam kako će se događaji razvijati. I onda smo na državnom nivou odlučili da osudimo sukob, kao i svi ostali, ali smo rekli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je naš stav da ne uvodimo sankcije Rusiji. Rekao sam to tada jer mi sami znamo kako je kada vam se uvedu sankcije. Ruski narod je prijateljski nastrojen prema nama i bilo bi nepravedno to učiniti - kazao je Vučić.

Predsednik Srbije je dodao da su prošle tačno dve godine od početka sukoba, a da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela nikakve sankcije.

Kako je ukazao, Rusija ima mnogo prijatelja u evropskim zemljama i svi su uveli sankcije Rusiji.

- Neko će vam reći da ih je uvela centralna vlast i da su protiv toga, neko će reći da smo vam uveli sankcije, ali pomažemo u drugim stvarima. Jedina zemlja koja nije uvela sankcije je mala Srbija - naglasio je Vučić i dodao da su na svakom događaju na međunarodnom nivou gde je prisutan srpski lider "glavna tema sankcije Rusiji".

Vučić je dodao da će njegov odgovor i dalje biti da će se truditi da brani poziciju Srbije što je duže moguće.

- To smo uspeli dve godine. Da li ćemo to nastaviti da radimo, ne znam, ali se nadam - istakao je.

(Srbija Danas)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

„Gonite, dobro došli!“: Vučić rekao za šta će Srbi koji su učestvovali u sukobu u Banjskoj biti verovatno osuđeni

Izvor: Danas, 20.Feb.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija osudila napad na Ukrajinu, kao što je osudila NATO agresiju na SRJ, te da je Srbije dve godine jedina koja u Evropi ne uvodi sankcije Rusiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.