NEĆEMO MOĆI DA PREŽIVIMO! Prosvetni radnici na Kosmetu OČAJNI, zbog UKIDANJA DINARA nisu mogli da podignu plate! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 16:46

"NEĆEMO MOĆI DA PREŽIVIMO!" Prosvetni radnici na Kosmetu OČAJNI, zbog UKIDANJA DINARA nisu mogli da podignu plate! (VIDEO)

Šokirani svime što se dešava

Prosvetni radnici u Šilovu koji su danas pokušali da podignu svoje plate nisu bili u mogućnosti da to učine. Oni su poručili su da su šokirani svim što se dešava i da će teško preživeti ako se ovakva situacija nastavi.

- Danas smo neplanirano napravili ovu gužvu jer ne možemo da podignemo svoja primanja. Ljudi su šokirani i ako se nastavi sa ovakvim merama, teško ćemo preživeti - rekao je nastavnik Jovica >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Filipović.

Njegova koleginica poručila je da su svi razočarani.  

- Danas smo ovde kako bi podigli novac koji nam je uplatila naša država kao drugi deo plate za mesec januar. Nažalost, zbog ukidanja dinara nismo u mogućnosti da podignemo novac - kazala je učiteljica Marina Zakić.

Među okupljenim prosvetarima koji su pokušali da podignu plate, bilo je i starijih sugrađana koji nisu bili u mogćnosti da podignu penzije, a među njima je bila i Redžije Ibrahimaj iz Gnjilana.

Inače, danas su u Severnoj Mitrovici, radnici prosvete pri Republičkom prosvetnom sistemu Srbije pokušali da podignu plate koje su im uplaćene na račun, ali to nisu mogli da urade zbog odluke CBK.

(Srbija Danas/Kosovo online)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.