NE ZANIMA IH PRIMIRJE: Izraelske snage poubijale Palestince na Zapadnoj obali

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2023, 11:08

NE ZANIMA IH PRIMIRJE: Izraelske snage poubijale Palestince na Zapadnoj obali

Izraelske snage su u odvojenom napadu ubile još jednog Palestinca u blizini grada Kalkilije

Izraelska vojska saopštila je da se njena kampanja u Gazi nastavlja, dok Al Džazira javlja se se izraelski vazdušni udari pojačali u poslednjim satima.

- IDF nastavlja delovanje u Pojasu Gaze. To uključuje napade na terorističku infrastrukturu, ubijanje terorista i lociranje oružja. Proteklog dana, Naše trupe usmeravale su avione na napade na terorističku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << infrastrukturu iz koje je pucano po našim snagama. U napadu je ubijeno nekoliko terorista - navodi se u saopštenju IDF-a na Telegramu.

Kopnene snage IDF-a takođe su izvele ciljane napade u Šeik Za’idu na severozapadu Džabalije. Tokom ciljanih napada, izviđači Hamasa identifikovani su u tom području i ubijeni, objavio je IDF.

Nadalje, tokom proteklih nekoliko dana, IDF-ove snage su sprovele ciljane napade na području Beit Hanuna. Tokom operacije vojnici su locirali oružje, puške AK-47, sekire i municiju skladištenu u jednoj civilnoj rezidenciji. Snage IDF-a takođe su se uključile u borbu i eliminisale brojne terorističke ćelije, objavila je vojska.

Ove tvrdnje nisu nezabisno proverene, ipak, šest Palestinaca ubijeno je danas u kampu Tolkurm na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja.

Palestinci su bili žrtve izraelskog udara dronom, izvestila je ranije danas palestinska novinska agencija WAFA.

, prema palestinskim medijima, prenosi Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.