NATO mora da se menja ili će biti prevaziđen

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NATO mora da se menja ili će biti prevaziđen"

Američki državni sekretar Majk Pompeo upozorio je u Berlinu da NATO mora da raste i da se menja ili postoji rizik da postane prevaziđen.

Pompeo je odgovarajući na pitanja novinara da li je NATO zastareo ili je doživeo "moždanu smrt", kako je to ocenio francuski predsednik Emanuel Makron, rekao: "Prošlo je 70 godina... (NATO) treba da raste i menja se. Treba da se suoči s realnošću i izazovima današnjice", rekao je Pompeo, prenosi Rojters.

Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje smatraju da mogu da imaju bezbednosnu korist a da ne pružaju Alijansi neophodne resurse, ili da ne poštuju svoje obaveze, onda postoji rizik da će NATO postati neefikasan ili zastareo, zaključio je američki državni sekretar.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.