Pompeo o “moždanoj smrti“ NATO: Alijansa treba da se suoči sa stvarnošću

Izvor: Večernje novosti, 08.Nov.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo o “moždanoj smrti“ NATO: Alijansa treba da se suoči sa stvarnošću

Američki državni sekretar odgovarao na pitanja novinara u vezi sa izjavom francuskog predsednika Emanuela Makrona Američki državni sekretar Majk Pompeo upozorio je danas u Berlinu da NATO mora da raste i da se menja ili postoji rizik da postane prevaziđen.Pročitajte još: Apokaliptična vizija francuskog predsednika: NATO više ne može da osigura bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << EvropiPompeo je odgovarajući na pitanja novinara da li je NATO zastareo ili je doživeo "moždanu smrt", kako je to ocenio francuski predsednik Emanuel Makron, rekao:"Prošlo je 70 godina... (NATO) treba da raste i menja se. Treba da se suoči s realnošću i izazovima današnjice", rekao je Pompeo, prenosi Rojters.Ako zemlje smatraju da mogu da imaju bezbednosnu korist a da ne pružaju Alijansi neophodne resurse, ili da ne poštuju svoje obaveze, onda postoji rizik da će NATO postati neefikasan ili zastareo, zaključio je američki državni sekretar.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

PARIZ BRANI MAKRONA "Hteo je da prodrma Evropu i podstakne debatu"

Izvor: Blic, 08.Nov.2019

Gruba dijagnoza Emanuela Makrona da je NATO doživeo "moždanu smrt" uznemirila je druge Evropljane, ali to je rizik na koji je francuski predsednik spreman ako bi ih to sprečilo da zatvaraju oči pred sve opasnijim svetom, objašnjavaju danas zvaničnici u Parizu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.