NASILJE NAD SRBIMA NA KOSMETU: O teroru ROSU na sednici Saveta bezbednosti UN

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jun.2019, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASILJE NAD SRBIMA NA KOSMETU: O teroru ROSU na sednici Saveta bezbednosti UN

Sednica Saveta bezbednosti zakazana je za 10. jun.

Srbija će na sednici Saveta bezbednsoti o situaciji na KIM, tražiti da se raspravlja o poslednjem upadu specijalaca ROSU na sever Kosova.

Kako se saznaje, Srbija će tražiti da se raspravlja o prebijanjima i hapšenjima Srba, ali i dvojice pripadnika osoblja Unmika i za to ima načelnu podršku Rusije.

Kako se navodi, jedna od tema koja bi na Ist Riveru trebalo da bude otvorena jesu i poslednje pretnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsednika privremenih insituicija u Prištini Hašima Tačija da neće dozvoliti formiranje zajednice srpskih opština.

Takođe, tema sednice trebalo bi da budu i sve učestalije pretnje Hašima Tačija o tome da će započeti proceduru ujedinjenja sa Albanijom, "čime će dijalog o normalizaciji odnosa i definitoivno biti ubijen".

Podsetimo, opština Zubin Potok bila je prava ratna zona pre nekoliko dana. Pripadnici ROSU pucali su na stanovništvo, automobile, a dokaz za to su fotografije do kojih je došao portal SrbijaDanas.

Na priloženim fotografijama vide se čaure bojeve municije:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novosti: O teroru ROSU 10. juna na sednici Saveta bezbednosti UN

Izvor: RTS, 01.Jun.2019

Srbija će na sednici Saveta bezbednsoti o situaciji na KiM, zakazanoj za 10. jun, tražiti da se raspravlja o poslednjem upadu kosovske specijalne jedinice ROSU na sever Kosova, pišu "Večernje novosti". . Prema saznanjima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.