NAĐA HIGL odlučila da se ODREKNE NAGRADE Počasni građanin Pančeva

Izvor: Blic, 07.Sep.2017, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAĐA HIGL odlučila da se ODREKNE NAGRADE "Počasni građanin Pančeva"

Nađa Higl, naša proslavljena plivačica koja je u istoriju srpskog sporta ušla kao prva žena koja je postala svetska prvakinja u plivanju, najavila je da će vratiti priznanje “Počasni građanin Pančeva”.

- Zbog nerazumevanja i odsustva podrške, mislim da je najbolje da se odreknem ovog ”priznanja” jer je besmisleno. Ono treba da označava da sam ja u ovom gradu uvek dobrodošla i da će svaki moj pokušaj da uložim svoje znanje i iskustvo, biti prepoznat i podržan. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Konstantnim odsustvom podrške mogu samo da konstatujem da nisam ovde dobrodošla i prinuđena sam da se te ”nagrade” odreknem - rekla je za portal 013info Nađa Higl.

Naveli ste za sebe da ste u kratkotrajnom učešću u politici vrlo brzo shvatili da ste „neplivač”.

- Predstavljanje građana u Skupštini je besmisleno ako se svaki predlog koji nije u skladu sa mišljenjem vladajuće većine odbacuje i pre nego što je predstavljen. Građane ovog grada i zemlje predstavljam na blogu jer tamo nema cenzure i dostupno je svima da pročitaju i informišu se. Predstavljam ih svakim svojim pojavljivanjem u javnosti i pristojnim i smernim ponašanjem. Kao javna ličnost osećam odgovornost, jer deci su u današnje vreme neophodni normalni uzori.

Godine sportske slave su sada iza nje, ona je majka dva deteta. Kakve su bile reakcije na pojavu bloga?

- Ljudi su uglavnom zabrinuti, jer veliki broj njih nije znao kroz šta prolazim. Pitaju me kako se osećam i zabrinuti su za moje zdravlje, ali sada funkcionišem i nema potrebe da se brinu. Ja sam borac. Na ulici me svi pitaju kada ću početi sa školom plivanja, ali ih usmerim da to pitanje postave nadležnim organima u Pančevu.

Čime se Nađa Higl trenutno profesionalno sve bavi? U kom pravcu vidi svoj dalji profesionalni razvoj?

- Nakon dosta vremena dobila sam priliku da radim. U pitanju je jedna ozbiljna kompanija koja se bavi menadžmentom ljudskih resursa. Krenula sam od samog početka jer imam dosta da učim i verujem da ću uz pomoć kolega i menadžmenta kompanije i u ovom polju dosegnuti zvezde - poručila je na kraju Nađa Higl.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.