NA HILJADE CIVILNIH ŽRTAVA: Ceo svet se pita MOŽE LI BAJDEN DA ZAUSTAVI EGZODUS

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Nov.2023, 20:21

NA HILJADE CIVILNIH ŽRTAVA: Ceo svet se pita MOŽE LI BAJDEN DA ZAUSTAVI EGZODUS

Sve je veći pritisak na predsednika Bajdena da obuzda izraelsku vojnu kampanju.

Izraelske snage su u kompleksu bolnice Al-Šifa u gradu Gazi i nastaviljaju da tragaju za dokazima koji bi ukazali da je tu smešten komandni centar Hamasa.

Vojska je objavila snimak za koji tvrdi da pokazuje "55 metara dugi i deset metara duboki tunel" iskopan ispod bolnice "Al Šifa".

Po toj tvrdnji, snimak "jasno dokazuje da je brojne zgrade u kompleksu bolnice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Hamas koristio kako bi prikrio terorističke aktivnosti".

BBC podseća da je Hamas u više navrata negirao te tvrdnje, kao što je činilo i medicinsko osoblje iz najveće bolnice u Pojasu Gaze. U bolnici nema nezavisnih posmatrača: novinari ne mogu slobodno da se kreću Gazom, a oni koji izveštavaju sa lica mesta, to čine uz pratnju izraelske vojske.

Majkl Hercog, izraelski ambasador u SAD, kazao je da je optimista da bi "značajan broj" talaca mogao da bude oslobođen "u narednim danima".

Američki predsednik Džozef Bajden je pod sve većim pritiskom da obuzda izraelsku vojnu kampanju protiv Hamasa u Gazi. Hiljade civilnih žrtava i očajni humanitarni uslovi uznemirili su arapske saveznike u Americi, ali i izazvali izuzetan broj kritika unutar njegove administracije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Kampanja Izraela u Gazi testira granice Bidenove podrške

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2023, 08:22

Predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden je pod sve većim pritiskom da obuzda izraelsku vojnu kampanju protiv Hamasa u Gazi. Hiljade civilnih žrtava i očajni humanitarni uslovi doveli su do mnoštva kritika unutar njegove administracije.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.