Muzičke traume Miloša Tomića u programu festivala Dok Leipzig (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2018, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Muzičke traume" Miloša Tomića u programu festivala Dok Leipzig (VIDEO)

Prestižni i dugovečni Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma Dok Leipzig zvanično je obznanio ovogodišnji program, a među odabranima u međunarodnoj kategoriji kratkometražnog filma je i srpski kratki eksperimentalni film "Muzičke traume" reditelja Miloša Tomića, koji je producirala Iva Plemić Divjak (Dribbling Pictures), a koji je na konkursu za eksperimentalni film podržao Filmski centar Srbije.

Ovaj film domaću premijeru je imao na Martovskom festivalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proletos u Beogradu, a međunarodnu na Animafestu u Zagrebu.

Nedavno je na na Evropskom festivalu animiranog filma - Balkanima dobio nagradu za najbolji srpski animirani film. Osim na Balkanimi, film je osvojio još tri nagrade: Specijalno priznanje žirija na Anca International Animation Festivalu i Kinemastik International Short Film Festivalu, kao i Grand Prix Supertoon International Animation Festival-a.

Pored festivalskih projekcija, „Muzičke traume" se trenutno prikazuju i u Tokiju, u Au Praxinoscope Gallery, čiji je kustos i selektor Koji Yamamura. Ekipu filma čine: Miloš Tomić, režija i animacija, animatori Jelena Milunović, Vuk Palibrk, Mario Kolarić, Marija Đorđević, Kejti Voznicki, montažeri Marko Simić i Marjan Rubeša, kompozitor Vladimir Chab, dizajneri zvuka Mićun Jauković i Dako Puač, grafički dizajner Nikola Radojčić (Braća Burazeri) i producentkinja Iva Plemić Divjak (Dribbling Pictures). Distributer filma je Bonobo studio iz Zagreba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.