Mur u novom filmu uporedio Trampa sa Hitlerom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2018, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mur u novom filmu uporedio Trampa sa Hitlerom

Američki reditelj Majkl Mur uporedio je u svom novom dokumentarcu predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trumpa s Adolfom Hitlerom, javlja Rojters.

Novi provokativni dokumentarni film "Farenhajt 11/9" imao je imao svetsku premijeru u čevrtak na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, a istražuje ko je sve doprineo Trampovoj izbornoj pobedi u novembru 2016. godine, povlačeći paralele s usponom Hitlera 30-ih godina prošlog veka u Nemačkoj.

Bela kuća zasad nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dostupna za komentar, navodi Rojters.

U filmu se, s jedne strane, preko videosnimaka sa Hitlerovih skupova stavljaju Trampove reči, kao istorijski govori o usponu jakog muškarca na poziciju moći, navodi agencija.

"Istražujemo kako smo, dovraga, dospeli u ovaj nered i kako da se izvučemo. On (Tramp) je prisutan već duže vreme, a mi se već dugo ponašamo na isti način i kad se osvrnete unazad videćete kako su mu bili popločani putevi", rekao je Mur.

Novi film poziv je Amerikancima na akciju, rekao je Mure, ocenjujući da su oni "u ratu" da "dobiju svoju zemlju nazad".

"Svako ko ne razume da se to događa biće gorko razočaran u rezultate onoga što će se dogoditi sledećih nekoliko godina s Donaldom Trampom", upozorio je Mur.

"Fahrenheit 11/9" naziv je dobio prema ranim satima 9. novembra 2016. godine kad je republikanski kandidat Donald Tramp zvanično proglasio pobedu nad kandidatkinjom Demokratske stranke Hilari Klinton.

Trampovu pobedu Mur u filmu objašnjava rasprostranjenom pretpostavkom da će Hilari Klinton pobediti, interesima elita, ali i američkim medijima koji su davali prednost populističkim Trampovim govorima.

Premijera Murovog dokumentarca podudarila se sa objavljivanjem kolumne u Njujork Tajmsu čiji je autor opisao "tihi otpor" američkom predsedniku unutar njegove administracije, kao i sa izvodima nove knjige novinara Boba Vudvorda koji Trampa opisuje kao čoveka sklonog impulsivnom donošenju odluka.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Majkl Mur u novom dokumentarcu uporedio Trampa s Hitlerom

Izvor: N1 televizija, 07.Sep.2018

Reditelj Majkl Mur uporedio je američkog predsednika Donalda Trampa sa Adolfom Hitlerom u svom provokativnom, novom dokumentarnom filmu "Fahrenheit 11/9" koji je svetsku premijeru imao u četvrtak u Torontu na Međunarodnom filmskom festivalu...U dokumentarnom filmu se istražuje koje su snage doprinele...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.