Mugabe:Dugo živim zahvaljujući Bogu

Izvor: B92, 21.Jan.2014, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mugabe:Dugo živim zahvaljujući Bogu

harare -- Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe pripisao je svoj dug život Božjoj volji, ali nije ništa rekao o svom zdravlju, nakon pojavljivanja glasina da je bolestan.

Mugabe, koji je upravljao bivšom britanskom kolonijom od njene nezavisnosti 1980. godine, puni za tačno mesec dana 90 godina, a njegovo zdravstveno stanje je najglavnija tema za 13-milionski narod Zimbabvea i njegovu vladajuću ZANU-PF stranku.

"Ne znam kako sam toliko dugo živeo", rekao je on na sahrani svoje sestre Bridžit u mestu udaljenom 90 kilometara zapadno od Hararea, preneo je Rojters.

On je na kraju konstatovao da je sve je u Božjim rukama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mugabe: Svoj dug život pripisujem Božjoj volji

Izvor: Blic, 22.Jan.2014, 01:00

Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe pripisao je svoj dug život Božjoj volji, ali nije ništa rekao o svom zdravlju danas, dan nakon pojavljivanja glasina da je bolestan...Mugabe, koji je upravljao bivšom britanskom kolonijom od njene nezavisnosti 1980. godine, puni za tačno mesec dana 90 godina, a...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.