Mostar: Ubica Božidara Cicmila na slobodi, pojačano prisustvo policije

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2015, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mostar: Ubica Božidara Cicmila na slobodi, pojačano prisustvo policije

MOSTAR - Nakon ubistva Božidara Cicmila (32), vlasnika preduzeća "Moj taxi", koje se desilo u ponedjeljak u Mostaru, na ulicama ovog grada pojačano je prisustvo policije i patrola, a u toku je potraga za egzekutorima.

"Radi se pojačano, kontrolišu se vozila, izvode određena vještačenja i provode sve aktivnosti koje mogu pomoći u rješavanju ovog kaznenog djela", kazao je Ljudevit Marić, portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, koji je kazao da zbog istrage u >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << javnost ne može iznositi više detalja.

Kako nezvanično saznajemo, ubica crne kose je na sebi imao crnu kožnu jaknu. Ispalio je tri hica u Cicmilova leđa u garaži iz koje je ovaj izlazio i išao prema svom vozaču koji ga je čekao napolju, a koji je takođe ranjen.

Takođe, saznali smo kako u garaži nije bilo video-nadzora, a zanimljivo je i to da policija nije izvršila pretres zgrade iako je ona bila dobro mjesto da se ubica jedno vrijeme sakrije.

Izvor blizak istrazi nam je rekao kako je ubistvo  izvršeno vatrenim oružjem kalibra 7,65 milimetara, najvjerovatnije "škorpionom".

Pojedini mediji povezali su juče Cicmila sa klanom narko-bosa Darka Šarića. Naime, on je spominjan kao svjedok na suđenju Nikšićaninu Ivanu Vračaru, koji je priznao da je u maju 2010. godine u Kotoru ubio Dragana Dudića Frica, jednog od glavnih Šarićevih ljudi.

Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostara, osudio je juče ubistvo, dodajući kako od nadležnih institucija očekuje sve kako bi izvršioci bili otkriveni i privedeni pravdi. "Svi smo zgroženi ovim svirepim ubojstvom koje se desilo u Mostaru, posebice jer se ono dogodilo u jutarnjim satima u stambenom naselju", kazao je Bešlić.

On očekuje da će dodatno i preventivno djelovati kako se ovakvi slučajevi koji su uznemirili javnost ne bi ponavljali i kako bezbjednost građana ne bi bila ugrožena.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.