Moja uputstva su jasna... Upotrebite gvozdenu pesnicu

Izvor: B92, 23.Nov.2023, 15:53

"Moja uputstva su jasna... Upotrebite 'gvozdenu pesnicu'"

Izraelski ministar nacionalne bezbednosti Ben Gvir zatražio je da se onemogući bilo kakva proslava oslobađanja zatvorenika u zatvorskim ustanovama.

Kako prenosi Index.hr, Gvir je održao sastanak sa najvišim zapovednicima policije i zatvorskih službi, uoči očekivanog oslobađanja oko 150 palestinskih zatvorenika u sklopu dogovora s Hamasom.

Ben Gvir je navodno naložio voditeljki izraelske zatvorske službe Keti Peri da se onemogući svaki pokušaj eventualne proslave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oslobađanja zatvorenika u zatvorskim ustanovama.

Takođe je poručio policijskom načelniku Kobiju Šabtaiju da upotrebi "gvozdenu pesnicu" protiv pokušaja proslave oslobađanja zatvorenika ili podržavanja terorizma. Pozvao je i da policija prisustvuje na očekivanim odredištima na kojima će biti oslobođeni zatvorenici.

"Moja uputstva su jasna. Ne sme biti izražavanja radosti. Izražavanje radosti je jednako podržavanju terorizma, proslave pobede daju podršku tom ljudskom ološu, tim nacistima", naglasio je Gvir.

Međutim, već danas nije jasno da li će do razmene uopšte doći, jer se sada oglasio Hamas, koji je saopštio da ima nove uslove, javio je BBC.

Njihova dopisnica koja je javila ovu vest navela je da za sada nije rečeno koji su to uslovi.

Podsetimo, uz pomoć Katara, Izrael i Hamas su sklopili dogovor o četvorodnevnom prekidu vatre, po kom bi Hamas vratio 50 talaca u Izrael, dok bi 150 palestinskih zatvorenika bilo pušteno na slobodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.