Mitrović: Podrška naporima REM

Izvor: Studio B, 27.Nov.2015, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović: Podrška naporima REM

Televizija Pink pozdravlja i podržava napore Regulatornog tela za elektronske medije da pravno reguliše emitovanje rialiti programa, ističe se večeras u saopštenju predsednika Upravnog odbora RTV Pink Željka Mitrovića.

"Saglasni smo sa stavom stručne javnosti da ovakvi programi mogu štetno da utiču na televizijski auditorijum, naročito na maloletnike", dodaje se u saopštenju i ukazuje da "ti programi, uprkos visokim rejtinzima, pogubno utiču na strukturu programa >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << emitera".

Sa druge strane, napominje se u saopštenju, "rialiti programi nisu zakonom zabranjeni i svaki vid zabrane predstavljao bi ozbiljno narušavanje medijskih sloboda".

"Televizije ne vaspitavaju decu i omladinu, već porodica i sistem školstva", objašnjava se u saopštenju, "a uputstva za koji uzrast se neki program ne proporučuje sasvim su dovoljan putokaz onima koji se bave vaspitanjem".

"Zato nas i raduje napor Regulatora da pronađe pravu meru za emitovanje ovakvih programa", naglašava se u saopštenju Mitrovića.

"Televizija Pink nije počela emitovanje rialiti programa u Srbiji", podseća se u saopštenju, "ali kako oni nose veliku gledanost, kao komercijalni emiter, zbog tržišne utakmice, bili smo prinudjeni da i mi takve programe uvrstimo u programsku šemu".

"Televizija Pink poznata je po vrhunskim šou i igranim programima", navodi se u saopštenju, "a krizne situacije pokazale su i da umemo da napravimo i dobar informativni

program".

"Zato nas i raduje regulisanje rialiti programa, jer ćemo moći da pokažemo sve što umemo", zaključuje se u saopštenju Mitrovića.
Pogledaj vesti o: Željko Mitrović

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Pink podržava napore da se reguliše emitovanje rialitija

Izvor: Beta, 27.Nov.2015

Televizija Pink pozdravlja i podržava napore Regulatornog tela za elektronske medije da pravno reguliše emitovanje rialiti programa, saopštila je danas ta televizija. "Saglasni smo sa stavom stručne javnosti da ovakvi programi mogu štetno da utiču na televizijski auditorijum, naročito na maloletnike....

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.