Mitropolit Mihailo Ilarionu: SPC nije crkva crnogorskog naroda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 10:52

Mitropolit Mihailo Ilarionu: SPC nije crkva crnogorskog naroda

Mitropolit nekanonske Crnogorske pravoslavne crkve, Mihailo, tvrdi da Srpska pravoslavna crkva nije crkva crnogorskog naroda i države, a mitropolitu Ruske pravoslavne crkve Ilarionu poručuje da bi bolje bilo da se bavi muzikom, a manje crkvom.

Mihailo je to rekao reagujući na izjavu mitropolita RPC Ilariona da Srpska crkva nije strana crkva, već crkva crnogorskoga naroda, da ateisti pokušavaju da osnuju crkvu, da crnogorske vlasti podmuklo deluju protiv Srpske crkve i progone >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je, braneći organizovanje masovnih litija u vreme epidemije korona virusa i da im je na savesti pritvaranje episkopa Joanikija.

On je pozvao mitropolita RPC Ilariona da sve u vezi sa tzv. CPC proveri u arhivu RPC i posredstvom ambasade Rusije u Podgorici.

"A kao muzičaru predlažem mu da se više bavi muzikom, a manje crkvenom politikom i istorijom", naveo je Mihailo u odgovoru mitropolitu Ilarionu.

Tvrdi da upravo Srpska crkva progoni i, kako kaže, slovo C u azbuci a kamo li, Crnogorsku crkvu.

"i ne samo da se zaverila protiv naše crkve nego i protiv države koju kleveće i protiv nje predvodi masovni ustanak kojemu tepa litije i molebani...", naveo je Mihailo, preneo je portal RTCG.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.