Mitropolija: Spas od nasilja i diskriminacije tražićemo od međunarodnog faktora

Izvor: B92, 04.Maj.2020, 18:13

Mitropolija: Spas od nasilja i diskriminacije tražićemo od međunarodnog faktora

Podgorica -- Mitropolija crnogorsko-primorska saopštila je danas da će tražiti zaštitu elementarnih verskih i ljudskih prava, od međunarodnih faktora.

Mitropolija je saopštila da će, ako vlast u Crnoj Gori što pre ne prihvati njihove minimalne zahteve za promenu spornog Zakona o slobodi veroispovesti, tražiti "spas od tog nasilja i diskriminacije" od međunarodnih faktora.

"Zato zahtevamo i molimo, po sto puta i bez prestanka, da se u odnosima državne vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Crkve uspostave civilizovani odnosi međusobnog uvažavanja i saradnje", navodi se u saopštenju.

Ističe se da se u poslednjim naredbama Nacionalnog koordinacionog tela o popuštanju mera nijednom rečju ne spominju Crkva i verski obredi.

Iz MCP pitaju čemu to vodi I da li vodi "nastavku nasilja nad ustanovom koja je ugradila sebe u biće Crne Gore".

"Ukoliko pak državna vlast što pre ne prihvati naše minimalne zahteve u vezi promene Zakona o slobodi veroispovesti, nama ne preostaje ništa drugo nego da tražimo spas od tog nasilja i diskriminacije, odnosno zaštitu elementarnih verskih i ljudskih prava od međunarodnih faktora", ističe se u saopštenju crnogorske mitropolije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mitropolija crnogorsko-primorska upozorava: "Tražićemo zaštitu verskih i ljudskih prava od MEĐUNARODNIH FAKTORA"

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2020

Iz Mitropolije su podsetili da su se, zvanični i konstruktivni sastanci predstavnika Vlade i Srpske pravoslavne crkve događali uglavnom na inicijativu crkve i bilo ih je premalo...Mitropolija crnogorsko–primorska (MCP) zatražiće zaštitu verskih i ljudskih prava od međunarodnih faktora, ukoliko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.