Misija MMF-a počela reviziju aranžamana sa Srbijom

Izvor: Beta, 19.Avg.2010, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misija MMF-a počela reviziju aranžamana sa Srbijom

BEOGRAD, 19. avgusta 2010. (Beta) - Misija Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) počela je u četvrtak u Beogradu reviziju stend baj kreditnog aranžmana sa Srbijom, vrednog oko tri milijarde evra.

Pripremni tehnički razgovori započeti su sastancima u Narodnoj banci Srbije (NBS) i Ministarstvu finansija, a u ponedeljak, 23. avgusta počeće zvanični razgovori sa predstavnicima Vlade Srbije, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu.

Prema najavama iz Vlade Srbije i MMF-a, glavna tema nove runde razgovora biće zakon o fiskalnoj odgovornosti, kojim bi Srbija trebalo da definiše do kog nivoa država može da se zadužuje.

Iz Vlade Srbije stigle su suprotstavljene poruke oko zahteva MMF-u za povećanje penzija i plata u javnom sektoru. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mladjan Dinkić najavio da će zatražiti odmrzavanje plata i penzija u oktobru, dok je ministarska finansija Diana Dragutinović kazala da to ne bi trebalo uraditi pre 2011, kako je ranije dogovoreno sa MMF-om.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Misija MMF-a počela reviziju aranžamana sa Srbijom

Izvor: NaDlanu.com, 19.Avg.2010

BEOGRAD, 19. avgusta 2010. (Beta) - Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) počela je u četvrtak u Beogradu reviziju stend baj kreditnog aranžmana sa Srbijom, vrednog oko tri milijarde evra. Pripremni tehnički razgovori započeti su sastancima u Narodnoj banci Srbije (NBS) i Ministarstvu finansija,...

Nastavak na NaDlanu.com...

Ministarstvo finansija očekuje uspešnu reviziju aranžmana sa MMF

Izvor: EMportal, 19.Avg.2010

Ministarstvo finansija Srbije očekuje da će pregovori sa MMF-om o petoj reviziji kreditnog stend-baj aranžmana biti uspešni.

Nastavak na EMportal...

Ministarstvo očekuje uspešnu reviziju

Izvor: Danas, 19.Avg.2010

Ministarstvo finansija Srbije očekuje da će pregovori sa Međunarodnim monetarnim fondom o petoj reviziji kreditnog stend-baj aranžmana biti uspešni, rečeno je juče u tom ministarstvu. Kako je naveo Betin sagovornik, ne očekuju se problemi u pregovorima pošto je ispunjen dogovor o nivou deficita...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.