Mirović: Pokrajinska vlada pruža podršku identitetu hrvatske manjine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2020, 13:25

Mirović: Pokrajinska vlada pruža podršku identitetu hrvatske manjine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas delegaciju Hrvatskog nacionalnog saveta (HNS) u Republici Srbiji, koju je predvodila predsednica Jasna Vojnić.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi bilo je reči o pitanjima od značaja za hrvatsku nacionalnu manjinu u Vojvodini.

Sagovornici su se saglasili da je saradnja Pokrajinske vlade i Hrvatskog nacionalnog saveta dobra, a da je naročito uspešna u oblastima kulture i informisanja.

Na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastanku je ocenjeno i to da je obnova Spomen-kuće bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu, zdanja čiji je jedan deo ustupljen Hrvatskom nacionalnom savetu, značajan korak u očuvanju identiteta hrvatske zajednice.

Predsednik Mirović je istakao da Pokrajinska vlada svojim programima pruža značajnu podršku očuvanju i razvoju identiteta hrvatske manjine u celini, najavljujući da ta podrška neće izostati ni u budućnosti, dok je predsednica Hrvatskog nacionalnog saveta Jasna Vojnić izrazila uverenje da će uspešna saradnja biti nastavljena.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov, član Hrvatskog nacionalnog saveta u Srbiji i upravnik Fondacije "Spomen dom bana Josipa Jelačića" Goran Kaurić i potpredsednik Hrvatskog nacionalnog saveta za Srem Darko Vuković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Mirović: Podržavamo očuvanje identiteta hrvatske manjine

Izvor: B92, 23.Jul.2020

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predstavnici Hrvatskog nacionalnog saveta u Srbiji saglasni su u oceni da je međusobna saradnja dobra...Rekao je da je naročito uspešna u oblastima kulture i informisanja...Na sastanku, koji je održan danas u Pokrajinskoj vladi, ocenjeno je i to da je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.