Minulog vikenda u kontroli saobraćaja otkriveno 7.000 prekršaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2022, 16:59

Minulog vikenda u kontroli saobraćaja otkriveno 7.000 prekršaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republika Srbije, Uprave saobraćajne policije, tokom proteklog vikenda su, kao što je najavljeno, sproveli pojačane aktivnosti kontrole saobraćaja.

Tokom vikenda, u kontroli saobraćaja bilo je angažovano više od 1.600 policijskih službenika, kontrolisano je više od 19.000 vozila i otkriveno je gotovo 7.000 prekršaja.

Saobraćajna policija isključila je iz saobraćaja 642 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pod dejstvom alkohola i 11 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pored toga, 2.841 vozač je sankcionisan zbog prekoračenja brzine, zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano je 1.500 vozača, odnosno putnika, a zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu sankcionisano je 20 lica.

Uprkos pojačanim aktivnostima saobraćajne policije u kontroli saobraćaja, čije je sprovođenje Ministarstvo unutrašnjih poslova unapred najavilo, tokom prethodnog vikenda u Republici Srbiji dogodilo se 268 saobraćajnih nezgoda, u kojima je poginulo devet, a povređeno je 88 učesnika u saobraćaju.

Čak šest lica koja su izgubila život u saobraćajnim nezgodama ovog vikenda mlađa su od 20 godina, uključujući četvoricu mladića koji su poginuli u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u nedelju, 26. juna, u 2.30 časova kod Čačka, kada je vozilo u kome su se prevozili sletelo sa puta u korito reke Kamenice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju stanja bezbednosti saobraćaja na putevima.

Takođe apelujemo na roditelje, odnosno staraoce, da ne daju deci na korišćenje mopede, motocikle i druga vozila pre sticanja zakonskog osnova za upravljanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.