Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za dodelu studentskih stipendija

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 12:07

Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za dodelu studentskih stipendija

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u školskoj 2023/2024. godini,.

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku tokom školovanja i sigurno radno mesto u sistemu odbrane dobiće 19 studenata treće i četvrte godine osnovnih akademskih studija i 37 studenata master akademskih studija.

Studenti osnovnih akademskih studija koji steknu status vojnog stipendiste mesečno će dobijati 50.000 dinara, dok će za studenta master akademskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << studija mesečna stipendija iznositi 60.000 dinara, saopštilo je MInistarstvo odbrane.

Pravo na studentsku stipendiju imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog ili drugog stepena i čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije.

Neophodno je da kandidati budu državljani Republike Srbije, da tokom studija nisu gubili nijednu godinu i da su sve ispite iz prethodnih godina školovanja položili s najmanjom prosečnom ocenom koja je za svaku stipendiju unapred naznačena.

Posle završenog školovanja, studenti koji su se kvalifikovali za stipendije Ministarstva odbrane dobiće zaposlenje u svojstvu oficira ili vojnog službenika u Beogradu, Zucama, Jakovu, Pančevu ili Kragujevcu.

Rok za prijavljivanje na konkurs je do 31. oktobra 2023. godine.

Detalji uslova konkursa dostupni su na linku https://www.mod.gov.rs/lat/20245/konkurs-za-dodelu-studentskih-stipendija-za-skolsku-2023-2024-godinu20245

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za dodelu studentskih stipendija

Izvor: Radio 021, 02.Jul.2023

Ministarstvo odbrane saopštilo je da je raspisalo konkurs za dodelu 56 studentskih stipendija u narednoj školskoj godini.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.