Ministarstvo: Nedopustivi pritisci na medije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Nov.2019, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Nedopustivi pritisci na medije

Nedopustivo je da demonstranti u okviru protesta "1 od 5 miliona" svake subote obilaze zgradu Radio-televizije Srbije na koju lepe plakate, farbaju vrata i slično, čime vrše pritisak na zaposlene u Javnom servisu, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

U saopštenju ministarstvo naglašava da "Srbija ne sme da postane zemlja u kojoj se politički stavovi i uverenja izražavaju na način suprotan zakonu, javnom redu i opštem interesu" i kao primer navelo ubacivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pretećih letaka u dvorište televizije N1 što je, kako ocenjuje, "nesumnjivo ugrožavanje bezbednosti novinara" ove medijske kuće.

"Pritisci na novinare su neprimereni i za svaku osudu u svakom demokratskom društvu i zato se s pravom očekuje da policija i tužilaštvo, u koje Ministarstvo ima apsolutno poverenje, učine sve da se akteri ovog čina, kao i njihovi nalogodavci, privedu pravdi i primereno kazne", saopšteno je.

U saopštenju Ministarstva se navodi i da celokupno društvo mora ozbiljnije da pristupi problemu napada i pritisaka na medijske radnike.

"Ministarstvo se apsolutno zalaže za slobodan protok informacija, slobodu mišljenja i govora, dok to ne ugrožava bilo kog građanina Srbije", zaključeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.