Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2019, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kulture osudilo ubacivanje letaka u dvorište N1 ali i leplenje plakata na zgradu RTS-a

Ministarstvo kulture i informisanja ocenilo je danas da je ubacivanje pretećih letaka u dvorište televizije N1 "nesumnjivo" ugrožavanje bezbednosti novinara tog medija, ali i da je "nedopustivo" da učesnici protesta Jedan od pet miliona "svake subote obilaze zgradu RTS na koju lepe plakate, farbaju vrata i slično, čime vrše pritisak na zaposlene u Javnom servisu".

Osuđujući te postupke, Ministarstvo je u saopštenju navelo da se "apsolutno zalaže za slobodan protok informacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << slobodu mišljenja i govora, dok to ne ugrožava bilo kog građanina Srbije".

"Srbija ne sme da postane zemlja u kojoj se politički stavovi i uverenja izražavaju na način suprotan zakonu, javnom redu i opštem interesu. Pritisci na novinare su neprimereni i za svaku osudu u svakom demokratskom društu i zato se s pravom očekuje da policija i tužilaštvo, u koje Ministarstvo kulture i informisanja ima apsolutno poverenje, učini sve da se akteri ovog čina kao i njihovi nalogodavci, privedu pravdi i primereno kazne", naveli su iz tog resora povodom ubacivanja letaka u dvorište televizije N1.

Nepoznate osobe ubacile su u sredu uveče letke u dvorište televizije N1, u vreme emitovanja emisija "Prešing" u kojoj je gost bio predsednik Samoopredeljenja i budući premijer Kosova Aljbin Kurti.

Po navodima N1, na lecima su bile fotografije albanskog premijera Edija Rame i Jugoslava Ćosića - programskog direktora te televizije i autora emisije "Prešing", ispod kojih piše "ima neka tajna veza".

N1 je podsetila da su sredinom oktobra u dvorište ubačeni leci na kojima je pisalo "Republika Srbija doviđenja. Dobrodošli u Luksemburg".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ministarstvo kulture osuđuje pritiske na medije

Izvor: RTS, 08.Nov.2019

Srbija ne sme da postane zemlja u kojoj se politički stavovi i uverenja izražavaju na način suprotan zakonu, javnom redu i opštem interesu, poručuju iz Ministarstva kulture i informisanja. Osuđuju ubacivanje pretećih letaka u dvorište N1 televizije i pozivaju da se akteri tog čina, i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.