08. novembar  2019. 14.20  | Izvor: Tanjug

Ministarstvo: Nedopustivi pritisci na medije

BEOGRAD -

Nedopustivo je da demonstranti u okviru protesta "1 od 5 miliona" svake subote obilaze zgradu Radio-televizije Srbije na koju lepe plakate, farbaju vrata i slično, čime vrše pritisak na zaposlene u Javnom servisu, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

U saopštenju ministarstvo naglašava da "Srbija ne sme da postane zemlja u kojoj se politički stavovi i uverenja izražavaju na način suprotan zakonu, javnom redu i opštem interesu" i kao primer navelo ubacivanje pretećih letaka u dvorište televizije N1 što je, kako ocenjuje, "nesumnjivo ugrožavanje bezbednosti novinara" ove medijske kuće.

ministarstvo, kulture, i, informisanja

"Pritisci na novinare su neprimereni i za svaku osudu u svakom demokratskom društvu i zato se s pravom očekuje da policija i tužilaštvo, u koje Ministarstvo ima apsolutno poverenje, učine sve da se akteri ovog čina, kao i njihovi nalogodavci, privedu pravdi i primereno kazne", saopšteno je.

U saopštenju Ministarstva se navodi i da celokupno društvo mora ozbiljnije da pristupi problemu napada i pritisaka na medijske radnike.

"Ministarstvo se apsolutno zalaže za slobodan protok informacija, slobodu mišljenja i govora, dok to ne ugrožava bilo kog građanina Srbije", zaključeno je u saopštenju.

 

Tagovi
Srodne vesti