Ministarka o slučaju GAK: Ko je počinio prekršaj odgovaraće

Izvor: Večernje novosti, 22.Avg.2013, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka o slučaju GAK: Ko je počinio prekršaj odgovaraće

BEOGRAD - Ministarka zdravlja Slavica Đukić - Dejanović izjavila je danas, povodom vanredne kontrole zbog smrti jedne od beba blizanaca 29. jula u GAK "Narodni front", da će odgovarati svako za koga se utvrdi da je počinio stručnu grešku ili prekršaj. Đukić-Dejanović je izjavila da danas očekuje odgovor GAK "Narodni front" na nalaze spoljašnje vanredne kontrole, koji su, prema njenim rečima, stigli juče u Ministarstvo zdravlja. Ona je kazala da o tom slučaju ne može >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ništa konkretno da komentariše dok GAK ne dostavi odgovor na nalaze komisije koja je radila spoljašnju kontrolu."Ti rokovi teku, a da li će oni (odgovori) biti poslati poštom ili će stići danas u toku radnog dana videćemo, ali do tog momenta ministarstvo zdravlja ne može da daje nikakve izjave", rekla je Đukić-Dejanović odgovarajući na pitanje novinara u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije. Na pitanje novinara da li ministarstvo ćuti jer želi da zataška slučaj u GAK "Narodni front", Đukić-Dejanović je odgovorila da nije reč ni o kakvom ćutanju već da je rok od tri dana za dostavljanje odgovora uobičajena procedura. "Obaveze ministarstva zdravlja jesu da poštuje određene rokove od tri dana koji podrazumevaju da se oglasi sama institucija", rekla je ona. "Od prvog momenta vrlo otvoreno o svemu govorimo ali bez činjenica ne možemo da donosimo zaključke. Bez toga da struka da svoj stav o svemu ministarstvo zdravlja neme instrumente i ne sme da se oglašava", poručila je Đukić-Dejanović. Blizanačka trudnoća završila se u GAK "Narodni front" smrtnim ishodom jedne od beba, koja je rođena mrtva, 29. jula.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejanović: GAK Narodni front traži dodatne analize

Izvor: Vesti-online.com, 22.Avg.2013

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je iz porodilišta "Narodni front" stigao prigovor na izveštaj o smrti jedne bebe u kome se traži dodatna analiza. ..Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović  ..Agenciji Beta je u Ministarstvu zdravlja Srbije rečeno da će o tom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.