Ministar Đorđević obišao Gerontološki centar u Zrenjaninu i Dom zdravlja u Kovačici

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2017, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar Đorđević obišao Gerontološki centar u Zrenjaninu i Dom zdravlja u Kovačici

Ministar Đorđević rekao je da je jedna od obaveza Ministarstva briga o najstarijim građanima, i da će se u skladu sa tim potruditi da im obezbedi što bolje uslove za život

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa ambasadorom Republike Poljske u Srbiji Nj.E. Tomašom Njegođišem obišao je Gerontološki centar u Zrenjaninu.

Direktorka Gerontološkog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << centra Tanja Živanov upoznala je ministra Đorđevića i ambasadora sa realizacijom Projekta Radna terapija, pomoću kojeg su kupljene mašina za stolarsku radionicu, sto za stoni tenis i šahovske table, a koji je finansirala Republika Poljska.

.

- Najbolji način za pravi uvid u situaciju i uslove u kojima žive korisnici ovih ustanova jeste lični kontakt sa njima. Trudimo se da ovim posetama tu komunikaciju i uspostavimo i želimo da kroz razgovor sa njima ustanovimo šta je to što ih muči i u čemu još možemo da im pomognemo - rekao je ministar.

Đorđević je zahvalio najstarijim građanima na razumevanju u toku reformi koje je sprovela Republika Srbija, a koje su najviše pogodile upravo njih i poručio im da ih država neće zaboraviti već će se potruditi da izgradi moderniju Srbiju u kojoj će svim građanima sigurno biti bolje.

Ministar Đorđević zahvalio je Republici Poljskoj na dosadašnjoj saradnji i istakao da će Ministarstvo zajedno sa Pokrajinskom Vladom pomoći, u skladu sa svojim mogućnostima, svim ustanovama ovog tipa, kojima je pomoć neophodna kako bi njeni korisnici živeli u boljim uslovima.

Ministar Đorđević posetio je i Dom zdravlja u Kovačici gde je uručio donaciju u vidu sanitetskog vozila i ukazao da ova ustanova nikada nije imala novo vozilo.

- Ovo je nastavak svega onoga što Ministarstvo radi za svoje građane. Trudimo se da pomažemo svim domovima zdravlja u skladu sa našim mogućnostima, da nabavljamo neophodnu opremu i smatramo da je to pravi način na koji pokazujemo brigu prema građanima Republike Srbije - rekao je Đorđević.

Predsednik opštine Kovačica Milan Garašević zahvalio je ministru Đorđeviću na donaciji i poručio da je ona izuzetno značajna za sve građane ove opštine.

- Nastavićemo, zajedno sa ministrom Đorđevićem, da pružamo pomoć koja je neophodna našim građanima. Dom zdravlja Kovačica dostupan je svim građanima, radiće i dalje nesmetano i pružaće pomoć onima kojima je potrebna - rekao je Garašević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.