Mihajlović sa ambasadorom Francuske o saradnji u oblasti zelene energije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 16:12

Mihajlović sa ambasadorom Francuske o saradnji u oblasti zelene energije

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović sastala se danas sa ambasadorom Fransuske u Srbiji Žan-Lujem Falkonijem, sa kojim je razgovarala o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti zelene energetike, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

Kako je saopštneo iz njenog kabineta, Mihajlovićeva je rekla da je Ministarstvo otvoreno za saradnju s francuskim kompanijama koje su, kao je istakla, dobrodošle u Srbiju.

Ona j >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << informisala je ambasadora da se priprema izmena nekoliko važnih zakona, kao i izrada novog zakona o obnovljivim izvorima energije i izrazila interesovanje za saradnju sa francuskom Agencijom za razvoj. Ambasador Falkoni je istakao da su francuske kompanije zainteresovane za saradnju, naročito kada je reč o obnovljivim izvorima energije i naveo da je Francuska zainteresovana da u Srbiji razvija geotermalnu energiju i vetroparkove.

On je ukazao da će se i dalje pružati podrška projektu "Vinča", jer prerada otpada ima važnu ulogu u proizvodnji električne energije, kao i modernizaciji EMS-a, u šta je uključena i francuska Agencija za razvoj, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović sa Falkonijem o unapređenju saradnje sa Francuskom u oblasti energetike

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Nov.2020

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorane Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Fransuske u Srbiji Žan-Lujem Falkonijem o saradnji u oblasti zelene energetike, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti..."Verujem da i u energetskom i rudarskom sektoru možemo napraviti rezultat...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.