Mihajlović: Tači potpuno uništio Briselski sporazum

Izvor: Vesti-online.com, 31.Maj.2019, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Tači potpuno uništio Briselski sporazum

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da je izjavom da neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači potpuno uništio Briselski sporazum.

- Posle uvođenja taksi, lažnih optužbi za genocid i upada na sever KiM, Priština ide još jedan korak dalje, pokušavajući da ponište i ono što su već potpisali i za šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je garant i Evropska unija, od koje pri tome traže viznu liberalizaciju - kaže Mihajlovićeva, a navedeno je u saopštenju iz njenog kabineta.

- Ne može Srbija sama sa sobom da se dogovara o najvažnijim pitanjima za budućnost regiona, kao što su pitanje Kosova i odnosi Srba i Albanaca. Ali, nažalost, političari iz Prištine svakog dana učine nešto da sruše čak i najmanju mogućnost za dijalog i time pokazuju koliko su neodgovorni prema budućnosti čitavog regiona. Takođe, i ovaj potez pokazuje koliko je važna uloga EU kao posrednika u dijalogu da svojim uticajem obezbedi poštovanje postignutih dogovora i sporazuma - kaže Mihajlovićeva.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Mihajlović: Tači potpuno uništio Briselski sporazum

Izvor: Danas, 31.Maj.2019

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je izjavom da neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština predsednik Kosova Hašim Tači "potpuno uništio Briselski sporazum". Članak Mihajlović: Tači potpuno uništio Briselski sporazum se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.