Mihajlović: Narukvica za nasilnike

Izvor: B92, 13.Jul.2019, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Narukvica za nasilnike

Predsednica Кoordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović predložila je uvođenje posebnih narukvica za nasilnike nad ženama kao dodatnu meru.

Ona je ocenila kao poraz celog društva zločin u Pančevu, gde je u petak ženu ubio bivši muž.

Mihajlovićeva je istakla da je ovaj slučaj pokazao da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici nije dovoljan, jer svi mi, a ne država, moramo da reagujemo kad znamo da postoji nasilje, saopšteno je iz njenog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kabineta.

"Smatram da zakon treba da se poboljša uvođenjem mera, kako zaštite žena, tako i mera protiv nasilnika, koje već imaju evropske zemlje. Uvođenje posebnih narukvica za nasilnike može biti jedna od tih", izjavila je Mihajlović.

Prema njenim rečima, čak ni zabrana prilaska žrtvi ne štiti ih dovoljno od nasilja.

Ona je ponovila apel da građani prijave nasilnike i da je neophodno uključivanje svih - čitavog društva, svakog njegovog člana, medija, civilnog sektora, radi iskorenjivanja nasilja nad ženama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.