Borba protiv NASILNIKA: Ministarka poredlaže narukvice

Izvor: Mondo, 12.Jul.2019, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba protiv NASILNIKA: Ministarka poredlaže narukvice

Još jedna žena je izgubila život u Srbiji, i to od ruke najbližeg. Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović predlaže novu meru u borbi protiv nasilnika i prevenciji ovakvih zločina.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović Ilustracija

Na autobuskoj stanici u centru Pančeva danas oko podneva je nožem izbodena žena. Uhapšen njen bivši suprug, a nesrećna žena je, nažalost, podlegla povredama.

UMRLA >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Žena IZBODENA nožem na stanici u PANČEVU!

Ovo je samo jedan u nizu stravičnh zločina u kojima su žrtve žene. Zato je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović reagovala:

"Ne postoji opravdanje ni za jedan oblik nasilja, a kada se desi ovako nešto kao danas u Pančevu onda je to za svaku osudu, jer predstavlja poraz celog društva. Još jednom pozivam sve da reaguju, ne smemo biti imuni na nasilje, kome god da se dešava oko nas. Svaki oblik nasilja moramo osuditi i na njega reagovati, jer ono nije privatna stvar i pogađa svakog od nas", rekla je ona.

Mihajlović je istakla da je taj slučaj nasilja nad ženama pokazao da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici nije dovoljan, jer svi mi, a ne država moramo da reagujemo kad znamo da postoji nasilje.

"Smatram da zakon treba da se poboljša uvođenjem mera, kako zaštite žena, tako i mera protiv nasilnika, koje već imaju evropske zemlje. Uvođenje posebnih narukvica za nasilnike može biti jedna od tih", izjavila je potpredsenica vlade i ukazala da čak ni zabrana prilaska žrtvi ne štiti dovoljno žrtve nasilja.

Ona je ponovila apel da građani prijave nasilnike i da je za iskorenjivanje nasilja nad ženama neophodno uključivanje čitavog društva, medija, civilnog sektora i svakog pojedinca i pojedinke, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.