Mihajlović: Svi moraju da reaguju kad znaju da postoji nasilje

Izvor: RTS, 12.Jul.2019, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Svi moraju da reaguju kad znaju da postoji nasilje

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je osudila poslednji slučaj rodnog nasilja koji se desio u Pančevu, kada je još jedna žena izgubila život.
"Ne postoji opravdanje ni za jedan oblik nasilja, a kada se desi ovako nešto kao danas u Pančevu onda je to za svaku osudu, jer predstavlja poraz celog društva. Još jednom pozivam sve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da reaguju, ne smemo biti imuni na nasilje, kome god da se dešava oko nas. Svaki oblik nasilja moramo osuditi i na njega reagovati, jer ono nije privatna stvar i pogađa svakog od nas", rekla je ona.
Mihajlovićeva je istakla da je taj slučaj nasilja nad ženama pokazao da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici nije dovoljan, jer svi moraju da reaguju kad znaju da postoji nasilje.
"Smatram da zakon treba da se poboljša uvođenjem mera, kako zaštite žena, tako i mera protiv nasilnika, koje već imaju evropske zemlje. Uvođenje posebnih narukvica za nasilnike može biti jedna od tih", izjavila je potpredsenica vlade i ukazala da čak ni zabrana prilaska žrtvi ne štiti dovoljno žrtve nasilja.
Ona je ponovila apel da građani prijave nasilnike i da je za iskorenjivanje nasilja nad ženama neophodno uključivanje čitavog društva, medija, civilnog sektora i svakog pojedinca i pojedinke, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borba protiv NASILNIKA: Ministarka poredlaže narukvice

Izvor: Mondo, 12.Jul.2019

Još jedna žena je izgubila život u Srbiji, i to od ruke najbližeg. Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović predlaže novu meru u borbi protiv nasilnika i prevenciji ovakvih zločina...Foto: MONDO/Stefan Stojanović Ilustracija..Na autobuskoj...

Nastavak na Mondo...

Mihajlović osudila zločin u Pančevu: Da označimo nasilnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jul.2019

Potpredsednica vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je osudila poslednji slučaj rodnog nasilja koji se desio danas u Pančevu, kada je još jedna žena izgubila život..."Ne postoji opravdanje ni za jedan oblik nasilja, a kada se desi ovako nešto...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.