Mihajlović: Izgradnja gondole na Zlatiboru mora po zakonu

Izvor: N1 televizija, 05.Feb.2017, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Izgradnja gondole na Zlatiboru mora po zakonu

Ministarstvo građevinarstva podržava gradnju gondole na Zlatiboru, ali sve mora da se radi po zakonu, i zato je poziv predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića na radnu akciju radi izgradnje gondole, za koju nisu ni podneli zahtev za izdavanje dozvole, poziv na kršenje zakona, rekla je ministarka Zorana Mihajlović.

Mihajlović ističe da je Ministarstvo izdalo lokacijske uslove, Revizona komisija dala je pozitivan izveštaj za taj projekat i omogućeno je da se radovi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << izvode po fazama upravo zbog problema sa zemljištem.

"Istina je da se pred Upravnim sudom vodi spor zbog dela zemljišta preko koga treba da pređe gondola, ali to ne znači da izgradnja nije mogla da počne fazno, jer se tako grade i drugi infrastrukturni objekti", rekla je Mihajlovićeva.

Ona kaže da je Stamatoviću više puta objašnjeno da može da traži dozvolu za izgradnju po fazama i dodaje da on to do sada nije uradio.

"Nije dobro rušiti sistemske zakone zarad političke kampanje", rekla je ministarka i istakla da se u Srbiji danas građevinska dozvola dobija u proseku za sedam dana.

Prema njenim rečima, nigde u svetu investitor ne kupuje opremu pre nego što ima i jedan dokument i dozvolu za gradnju, već samo idejno rešenje, kao što je to učinila opština Čajetina.

"Opština je unapred kupila opremu od renomirane francuske kompanije i ona sada negde stoji, a i dalje ne traži građevinsku dozvolu za gradnju za deonice koje nisu sporne", rekla je Zorana Mihajlović.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

"Radna akcija - kršenje zakona, a moglo je početi"

Izvor: B92, 05.Feb.2017

Beograd -- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije podržava gradnju gondole na Zlatiboru, ali sve mora da se radi po zakonu...Zato je poziv predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića na radnu akciju radi izgradnje gondole, za koju nisu ni podneli zahtev za izdavanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.