Meso pojeftinilo na inicijativu ministra Kneževića

Izvor: Blic, 15.Okt.2012, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meso pojeftinilo na inicijativu ministra Kneževića

Do sniženja cena mesa i proizvoda od mesa došlo je na inicijativu ministra poljoprivrede Gorana Kneževića koji je klaničarima uputio pismo i zamolio ih da u vidu imaju oslabljenu kupovnu moć stanovništva, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Ministar je pozvao mesne industrije da sagledaju ugroženost životnog standarda stanovništva naše zemlje, pad kupovne moći kao i tešku materijalnu situaciju domaćih potrošača, te da sa svoje strane učine dodatne napore i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << snize cenu mesa i proizvoda od mesa.

"Na ovaj način mere i napori Vlade Srbije da se stabilizuje tržište onovnih životnih namirnica, nisu ostali jednostrani potez. Polazeći od činjenice da poljoprivreda ima višestruku ulogu, kako sa stanovišta obezbeđivanja prehrambene sigurnosti, tako i sa stanovišta doprinosa opštem ekonomskom napretku zemlje, resorno ministarstvo ulaže velike napore u cilju unapređenja ovog sektora privrede", ističe se u pismu ministra.

Od danas su pojedini klaničari i trgovci najavili sniženja cena mesa, koje je u Srbiji od početka leta znatno poskupelo - 30 i više procenata.

Inače, Srbija po potrošnji svežeg mesa dosta zaostaje za Evropsku uniju i uglavnom se kupuju jeftinije kategorije mesa, a gotovo zanemarljivo biftek i ramstek.

Povezane vesti: Nafta najjeftinija za dva meseca, a benzin u SAD 88,5 dinara Od danas skuplja hrana, cigarete, grejanje, novi skok cena verovatno početkom 2013. Pala cena zlata Niže cene goriva Ljajić: Nema osnova za poskupljenje mleka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ministar moli mesare: Snizite cene

Izvor: Mondo, 15.Okt.2012

Ministar poljoprivrede Goran Knežević uputio je danas pismo predstavnicima industrije mesa u kojima ih moli da, zbog pada kupovne moći i ugroženosti životnog standarda građana, snize cenu mesa i proizvoda od mesa...Foto Beta Marko Rupena..U pismu se navodi da od mera Vlade Srbije kojima se interveniše...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.