Mediji: Tužilaštvo naložilo hapšenje sina Svetozara Marovića

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Okt.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Tužilaštvo naložilo hapšenje sina Svetozara Marovića

PODGORICA - Crnogorsko specijalno tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje Miloša Marovića, sina visokog funkcionera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića, zbog sumnje da je učestvovao u spornoj preprodaji državnog zemljišta, prenose danas podgorički mediji.

Jutros je uhapšen bivši direktor Zavoda za izgradnju Budve Stevica Dragović, potvrdilo je tužilaštvo koje je u saopštenju navelo da je izdalo nalog za hapšenje još dve osobe, M.M. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << I M.V.

Podgorički mediji, pozivajući se na nezvanična saznanja, naveli su da je riječ o Milošu Maroviću i njegovom kumu Marku Vujoviću, koji su "nedostupni pravosudnim organima".

Krajem septembra u Budvi je uhapšeno sedam osoba osumnjičenih da su preprodajom državnog zemljišta iznad Jaza oštetili budžet za oko 1,4 miliona evra.

Među uhapšenima je i bivša šefica budvanskog katastra Mirjana Marović, bivši gradonačelnik Budve Rajko Kuljača, te nekadašnji direktor Auto-moto društva Budva (AMD) Igor Trnski.

Osumničen je i doskorašnji gradonačelnik Budve Lazar Rađenović koji već u zatvoru izdržava kaznu od šest godina zbog zloupotreba na štetu opštinskog budžeta.

Kuljača i Trnski dobili su status svjedoka saradnika, dok su ostali uhapšeni u najnovojoj budvanskoj aferi, u pritvoru.

Budvu posljednjih godina potresaju afere u koje su umješani najviši lokalni funkcioneri i članovi porodice bivšeg predsjednika državne zajednice SCG i visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.