Mediji: SZO će odobriti vakcine iz Kine i drugih zemalja

Izvor: Beta, 25.Jan.2021, 11:40

Mediji: SZO će odobriti vakcine iz Kine i drugih zemalja

Svetska zdravstvena organizacija planira da odobri nekoliko zapadnih i kineskih vakcina protiv kovida-19 u narednim nedeljama i mesecima, kako bi rešila nedostatak i isporuke vakcine širom sveta, objavila je Kineska medijska grupa (CMG).Očekuje se da će vakcine iz britanske kompanije AstraZeneka i Instituta za serume u Indiji dobiti odobrenja SZO u januaru ili februaru, a vakcina koju je proizvela južnokorejska kompanija SK Bionauka u februaru, piše u internom dokumentu SZO u koji su mediji imali uvid.Taj dokument takodje pokazuje da SZO razmatra brzo odobravanje dve kineske vakcine koje su razvili Sinofarm i Sinovak Biotek.Kako se, navodi, te kineske vakcine bi mogle da budu odobrene u martu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turska primila još 6,5 miliona vakcina iz Kine

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jan.2021

ISTANBUL - Turska je danas primila dodatnih 6,5 miliona doza vakcine protiv kovida 19 koju je razvila kineska kompanija "Sinovak bajotek", javili su lokalni mediji, što će omogućiti nastavak masovne imunizacije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.