Mediji: Priveden Zoran Mamić

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 08:55

Mediji: Priveden Zoran Mamić

Pripadnici SIPA priveli su jutros u Bosni i Hercegovini Zorana Mamića za kojim je zagrebački Interpol nedavno raspisao međunarodnu poternicu.

Posle kriminalističke obrade u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu, bivši trener zagrebačkog Dinama predat je Sudu Bosne i Hercegovine.

Očekuje se da će u toj instituciji uskoro biti održano ročište. U Sudu se nalazi sa advokatima Zdravkom Raićem i Davorom Martinovićem, navodi Avaz. Kako javlja reporter >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovog portala sa lica mesta, Mamić je posle saslušanja napustio Sud BiH i čeka odluku o eventualnom izručenju.

Ukoliko ima validne dokumente o posedovanju bosanskohercegovačkog državljanstva, Mamić u skladu sa zakonskim propisima neće moći do daljeg da bude izručen Hrvatskoj, tvrdi portal "Klix.ba".

U slučaju da je Hrvatska raspisala poternicu za osobom koja nema državljanstvo BiH, slučaj bi išao prema Ministarstvu pravde BiH i Republika Hrvatska bi tada imala rok od 40 dana da BiH, odnosno Ministarstvu pravde, dostavi potrebnu dokumentaciju za ekstradiciju hrvatskog državljanina. Tada bi ministar pravde Bosne i Hercegovine doneo odluku o izručenju.

Isti postupak je sproveden i protiv njegovog brata Zdravka Mamića, koji se takođe sklonio u BiH uoči izricanja presude u Hrvatskoj, a koji je po istoj optužnici kao njegov brat Zoran osuđen na šest i po godina zatvora.

Zoran Mamić je pravosnažno osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora zbog izvlačenja novca iz fudbalskog kluba Dinamo. Na poternici stoje njegovo ime i prezime, datum i mesto rođenja te državljanstvo (Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine).

Hrvatska će tražiti izručenje od BiH pravosudja bivšeg trenera FK Dinama Zorana Mamića, koji je jutros priveden u Sud BiH, najavio je ministar pravosudja Ivan Malenica.

Malenica je rekao da je privodjenje Zorana Mamića u Sud BiH uobičajena procedura.

"Ono što je nadležnost Ministarstva pravosudja i uprave, pripremamo dokumentaciju za zahtev za izručenje i u skladu s tim će reagovati Sud u BiH, koji će utvrditi sve činjenice, kao i da li ima elemenata da Zoran Mamić bude izručen Hrvatskoj”, rekao je Malenica, preneli su hrvatski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zoran Mamić uhapšen u BiH po Hrvatskoj poternici, ali male šanse da će biti izručen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2021

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) privele su jutros u Međugorju bivšeg trenera FK Dinamo Zorana Mamića, kojeg Hrvatska potražuje zbog izdržavanja zatvorske kazne...Iz SIPA nisu želeli da komenarišu privođenje Zorana Mamića, a sarajevski mediji su preneli da je on priveden u Sud...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zorana Mamić priveden po poternici Hrvatske

Izvor: RTS, 19.Maj.2021

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su jutros u Međugorju Zorana Mamića za kojim je zagrebački Interpol nedavno raspisao međunarodnu poternicu. . Iako iz SIPA nisu komentarisali slučaj, portal Kliks saznaje da je Mamić već na putu za Sud BiH,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.