FILMSKA AKCIJA: Racija u svetom mestu, SIPA privela Mamića!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Maj.2021, 09:13

FILMSKA AKCIJA: Racija u svetom mestu, SIPA privela Mamića!

Dolijao.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) će privesti Zorana Mamića, doskorašnjeg trenera Dinama iz Zagreba, saznaje "Avazov" portal.

Mlađi od braće Mamić će, posle privođenja u Međugorju (sveto mesto za katalike gde godišnje dođe milion turista), biti dovezen u Sud BiH, gde ga čeka sudsko ročište.

Hrvatsko pravosuđe, podsećamo, poslalo je pre nekoliko dana dana zahtev institucijama u kojem se traži raspisivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << crvene Interpolove poternice za Zoranom Mamićem, bratom Zdravka Mamića, bivšim savetnikom ovog kluba, koji se već treću godinu nalazi u Međugorju.

Po poternici za Zoranom Mamićem svaka policijska agencija dužna je postupiti po nalogu iz Hrvatske.

Podsećamo, MUP Hrvatske izdao je poternicu za Zoranom Mamićem nakon što se pre nekoliko dana nije javio na izdržavanje zatvorske kazne.

Policija je na poternici, uz lične podatke Zorana Mamića, objavila da je nalog za poternicu izdao zagrebački Županijski sud zbog zloupotrebe položaja, davanja mita i zloupotrebe poverenja u ekonomskom poslovanju.

On se zajedno s bratom Zdravkom nalazi takođe u Međugorju. Ranije je tražio da kaznu zatvora izdržava u BiH, ali je takav predlog odbijen.

Po Zakonu, nakon privođenja Zorana Mamića u Sudu BiH će se odlučivati o njegovom izručenju, tačnije o tome da li postoje uslovi da se izruči Zagrebu, s obzirom da osim hrvatskog ima i državljanstvo BiH.

Vrhovni sud Hrvatske je sredinom marta Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu od šest i po godina, dok je njegovom bratu Zoranu Mamiću smanjio kaznu na četiri godine i osam mjeseci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Zoran Mamić priveden u Međugorju, sud odlučuje da li će biti izručen Hrvatskoj

Izvor: N1 televizija, 19.Maj.2021

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) u sredu su u Međugorju priveli Zorana Mamića na osnovu poternice koju je za njim raspisala Hrvatska.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.