Izvor: RTS, 19.Maj.2021, 10:19

Zorana Mamić priveden po poternici Hrvatske

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) priveli su jutros u Međugorju Zorana Mamića za kojim je zagrebački Interpol nedavno raspisao međunarodnu poternicu.
Iako iz SIPA nisu komentarisali slučaj, portal Kliks saznaje da je Mamić već na putu za Sud BiH, gde će mu biti održano ročište.

Prema zakonskoj proceduri, Mamić će biti priveden u Sud BiH, gde bi esktradicioni sudija trebao da utvrdi koje dokumente poseduje. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ukoliko ima validne dokumente o posedovanju državljanstva BiH, Mamić u skladu sa zakonskim propisima neće do daljeg moći biti izručen Hrvatskoj.
U slučaju da je Hrvatska raspisala poternicu za osobom koja nema državljanstvo BiH, slučaj bi išao prema Ministarstvu pravde BiH i Republika Hrvatska bi tada imala rok od 40 dana da BiH, odnosno Ministarstvu pravde, dostavi potrebnu dokumentaciju za ekstradiciju hrvatskog državljanina.
Tada bi ministar pravde Bosne i Hercegovine doneo odluku o izručenju.
Identičnu proceduru prošao je Mamićev brat Zdravko, koji je takođe proglašen beguncem od hrvatskog pravosuđa i koji je utočište pronašao u BiH.
Zoran Mamić je pravosnažno osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora zbog izvlačenja novca iz FK "Dinamo" Zagreb.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.