Mediji: Gordana Čomić ulazi u novu vladu

Izvor: B92, 24.Okt.2020, 08:31

Mediji: Gordana Čomić ulazi u novu vladu

Beograd -- Nekadašnja visoka funkcionerka DS Gordana Čomić biće ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u novoj Vladi Srbije, piše list "Blic".

List piše da je dugo predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić dugo tražio mesto za Čomićevu.

Jedna od opcija je bila da preuzme Ministarstvo za evropske integracije budući da je to oblast koja joj je bliska, ali je ipak odustao.

Takođe, predsednik SNS nije odustao od namere da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bivšu funkcionerku DS uvrsti u novu Vladu, uprkos žestokom protivljenju na koje je naišao unutar Srpske napredne stranke (SNS).

Naprednjaci su, po navodima lista, tražili da svi novi ministri u Vladi Srbije budu iz njihovih redova.

Gordana Čomić napustila je DS nekoliko meseci pred junske izbore na koje je izašla na listi Ujedinjene demokratske Srbije (UDS).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mediji: Gordana Čomić ministarka za ljudska i manjinska prava

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2020

Gordana Čomić, nekadašnja visoka funkcionerka Demokratske stranke (DS), biće ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u novoj Vladi Srbije, prenose mediji...Jedna od opcija bila je da ona preuzme Ministarstvo za evropske integracije, ali se od toga odustalo, piše "Blic"...Gordana...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.