Izvor: Radio 021, 24.Okt.2020, 08:45

Mediji: Gordana Čomić ministarka za ljudska i manjinska prava

Gordana Čomić, nekadašnja visoka funkcionerka Demokratske stranke (DS), biće ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u novoj Vladi Srbije, prenose mediji.

Jedna od opcija bila je da ona preuzme Ministarstvo za evropske integracije, ali se od toga odustalo, piše "Blic".

Gordana Čomić napustila je DS nekoliko meseci pred junske izbore na koje je izašla na listi Ujedinjene demokratske Srbije (UDS).

Iako ta lista nije prešla cenzus, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << predsednik Aleksandar Vučić je već u izbornoj noći najavio mogućnost da u Vladu uđe neko sa drugih lista koje nisu ušle u Skupštinu.

Novo lice u kabinetu mandatarke Ane Brnabić biće i doktorka Darija Kisić Tepavčević, koja će, po svemu sudeći, voditi Ministarstvo za rad i socijalnu politiku, piše "Kurir", dok će Milan Krkobabić, lider PUPS, doći na čelo novoformiranog ministarstva za selo.

Ovaj list piše i da će ministri Nebojša Stefanović, koji je dosad vodio MUP, i Aleksandar Vulin, koji je bio na čelu Ministarstva odbrane, rotirati resore.

Prema Predlogu zakona o ministarstvima, koji je u skupštinsku proceduru u petak uputila grupa od 167 poslanika, nova vlada će imati 21 ministarstvo. Formiraće se ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i ministarstvo za brigu o selu.

Autor: Blic, Kurir

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.