Maradona: Ja sam Madurov vojnik  do smrti

Izvor: B92, 09.Avg.2017, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maradona: Ja sam Madurov vojnik " do smrti

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Dijego Maradona pružio je podršku venecuelanskom lideru Nikolasu Maduru.

Na Fejsbuk nalogu legendarnog Argentinca, koji je tokom života branio svet od "novog svetskog poretka", navedeno je da je on veran vojnik predsednika Venecuele – do smrti.

Skaj njuz navodi da je Maradona "u izlivu strasti na društvenoj mreži" naveo da pripada pokretu Čavista, u čast nekadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lidera Venecuele Uga Čavesa.

"Ako Maduro naredi, ja ću se obući kao vojnik za slobodnu Venecuelu, da se borim protiv imperijalizma i onih koji žele da oduzmu naše zastave, koje su jedne od najsvetijih stvari koje imamo. Živeo Čaves, živeo Maduro, živela revolucija! Živeli pravi Venecuelanci, a ne oni koji su povezani sa političkom desnicom", naveo je Maradona.

Njegova izjava stiže u trenutku velike političke krize u Venecueli, a lider opozicije Enrike Kapriles je istakao da je Maradona dobrodošao.

"Ako on hoće da dođe, ja ću ga lično sačekati na aerodromu i pokazati mu situaciju u Venecueli. Takozvanu revoluciju nije moguće odbraniti", naveo je Kapriles.

Maradona jepoznat kao simpatizer levičarskih ideja, bio je dugogodišnji prijatelj kubanskog lidera Fidela Kastra, a družio se i sa Čavesom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maradona o Venecueli: Zovi, samo zovi...

Izvor: Mondo, 09.Avg.2017

Jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena, Argentinac Dijego Armando Maradona, podržao predsednika Venecuele Nikolasa Madura protiv koga se mesecima vode protesti u kojima je do sada poginulo više od 120 ljudi..."Boriću se za tebe do smrti", poruka je Maradone za venecuelanskog predsednika,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.