Mandić ZAGRMEO posle protesta: Čitava Crna Gora će biti zapaljena BAKLJAMA SLOBODE i spustiti se u Podgoricu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Dec.2018, 08:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandić ZAGRMEO posle protesta: Čitava Crna Gora će biti zapaljena BAKLJAMA SLOBODE i spustiti se u Podgoricu!

Vlast u Crnoj Gori izlaže riziku život Nebojše Medojevića, izjavio je večeras na protestu u Podgorici jedan od lidera opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić i pozvao Ustavni sud da pruži jasan odgovor na žalbu koja je podneta na određivanje zatvorske kazne dvojici poslanika tog političkog saveza.

- Čekamo odgovor, a ako se stvar ne završi, čitava Crna Gora će biti zapaljena bakljama slobode i spustiti se u Podgoricu - poručio je Mandić na protestnom skupu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispred Skupštine Crne Gore, organizovanom povodom hapšenja Medojevića, poslanika i jednog od lidera Demokratskog fronta, kao i mogućeg hapšenja poslanika Milana Kneževića.

Medojeviić je stupio u štrajk glađu, a u subotu je bio prebačen iz zatvora u Klinički centar Crne Gore u Podgorici, jer mu je pogoršano zdravstveno stanje.

Crna Gora već duže vreme ide stranputicom, izjavio je Mandić na protestu i pozvao građane da dođu na novi protest zakazan za sredu.

- Možemo da promenimo Crnu Goru, treba da budemo hrabri - poručio je.

Mandić je dodao da u sredu protesti počinju u svakom gradu.

- Tamo ce ići naši poslanici i predvoditi proteste i u Pljevljima, i u Budvi, Herceg Novom, Nikšiću - rekao je on.

Osim lidera DF-a, na bini su bili i lider SNP-a Vladimir Joković i poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, koji je rekao da je tu jer brani pravo poslanika da budu slobodni ljudi, jer bi bili "slobodni u svakoj zemlji osim našoj".

- Ne valja da se gonimo ko zveri jer oni koji gone biće gonjeni. Tražićete zaštitu kao mi danas. Ne plašite se reči, nego da li ste takvi kao što govorite - rekao je Danilović.

Osim članova DF-a, i druge stranke su se pridružile protestu, a predstavnici DF-a su okupljenima podelili žute prsluke.

Medojević je uhapšen prošle nedelje. U zatvoru je pošto je odbio da kaže ko je pripadnik ANB-a koji mu je rekao da je tužilac Milivoje Katnić od bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše uzeo 100.000 evra kako mu ne bi odredio pritvor u slučaju "Carine".

Medojević je kažnjen sa još dva meseca zatvora, jer je odbio da svedoči u predmetu koji je formiran povodom njegovih ranijih tvrdnji da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić učestvovao u ratnom zločinu na teritoriji Cavtata tokom 1991. i 1992. godine.

Podgorički mediji pišu da će Veće Ustavnog suda Crne Gore rešavati početkom ove nedelje po žalbama advokata Medojevića i Kneževića predloge za obustavu izvršenja pojedinačnih akata Višeg suda kojima je određena zatvorska kazna dvojici poslanika DF-a zbog odbijanja da svedoče u postupcima koji se protiv njih vode.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.