Malo mu carinski rat? Haradinaj se hvalio NULTIM uvozom srpske robe, pa ZAPRETIO novim varvarskim potezom

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2018, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo mu carinski rat? Haradinaj se hvalio NULTIM uvozom srpske robe, pa ZAPRETIO novim varvarskim potezom

 Posle takse koja je isprva bila 10 posto za srpske proizvode, i sada je 100 posto, lažni premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj, najavio je i drugi potez koji se može preduzeti protiv Srbije

- Ono šta smo mi uradili je najnormalnija moguća stvar. Taksa je instrument, koristio se njome i predsednik SAD Donald Tramp, to je poznat instrument, koristi se u svim zemljama sveta. To je instrument koji nismo mi otkrili - rekao je Haradinaj, izveštava Klan Kosova. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Reciprocitet je drugi stepen i može da se desi. To je sledeći korak, ali za sada je taksa dovoljna - naveo je Haradinaj.

On je u emisiji "Zona B" rekao da je uvoz srpskih proizvoda nula i da su čvrsti kada je reč o tome da ne dozvole da uđe roba sa natpisima poput "Kosovo i Metohija".

Haradinaj je naveo da je poslao memorandum svim evropskim zemljama, kao i ostalim, sa argumentima u vezi sa merom od 100 posto.

- Ja sam poslao svim vladama i EU da imamo jake argumente da preduzmemo ovaj korak. Ni u Srbiji nisu iznenađeni što smo ovo uradili, možda su iznenađeni što ovo nismo ranije uradili. Dao sam kopiju memoranduma i komesaru Hanu - kazao je Haradinaj.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.