Majka mi je pre tri dana umrla od koronavirusa, došao sam u Novi Pazar da spasimo svaki život VIDEO

Izvor: B92, 02.Jul.2020, 09:25

"Majka mi je pre tri dana umrla od koronavirusa, došao sam u Novi Pazar da spasimo svaki život" VIDEO

Imamo 350 kreveta sa centralnim kiseonikom i potpunu opremu, rekao je koordinator Opšte bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek.

On je za televiziju Prva kazao da je juče u tu bolnicu došlo 35 medicinskih radnika iz Kragujevca, te da ima još onih koji će doći u pomoć.

"Vršimo edukaciju od najprostijih stvari, oblačenje i skidanje skafandera, lečenje. Video sam veliku energiju i kod lekara iz Novog Pazara. Ja sam ubeđen da ćemo ovo zlo koje se zove koronavirus >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobediti", poručio je Đerlek.

Kako je kazao, ta bolnica je odlično opremljena, ali je problem bio nedostatak kadra.

"Nema politike u Opštoj bolnici u Novom Pazaru. Ja sam došao ovde da spasimo svaki život, ma kojme vere ko bio i rase, mi smo lekari i spasavamo živote", rekao je on.

Đerlek je kazao da je prethodnog dana u tom gradu preminuo jedan pacijent od koronavirusa.

"Moja majka je preminula pre tri dana od koronavirusa, ja sam bio na Infektivnoj klinici u Beorgadu, jedva sam živu glavu izvukao, ali ljubav prema Novom Pazaru i želja da pomognem su važni, sve drugo je u drugom planu, životi ljudi u Novom Pazaru su najvažniji", rekao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.