Mađarski ambasador: Odnosi sa Srbijom prioritet spoljne politike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarski ambasador: Odnosi sa Srbijom prioritet spoljne politike

BEOGRAD -

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović sastao se danas sa mađarskim ambasadorom u Srbiji Oskarom Nikovicem, koji je naglasio da Mađarska odnose sa Srbijom smatra prioritetom i strateškim ciljem spoljne politike.

Nikovic je naveo da Mađarska daje kontinuiranu podršku procesima evrointegracija Srbije i ima jasnu nameru da se "suprostavi svakom predstavljanju Srbije u lošem svetlu", saopšteno je iz Skupštine Srbije.

Nikovic je Stefanoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preneo čestitke Parlamenta Mađarske i uručio mu pozivno pismo za posetu, izrazivši želju da u okviru posete Budimpešti bude potpisan okvirni sporazum o međusobnoj saradnji.

Nikovic je naglasio da Mađarska odnose sa Srbijom smatra prioritetom i strateškim ciljem spoljne politike "na novim temeljima istorijskog pomirenja", imajući u vidu značaj parlamentarnih odnosa za unapređenje ukupne bilateralne saradnje.

Stefanović je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo povodom susreta i prihvatio poziv za posetu Mađarskoj, posebno imajući u vidu značaj regionalne saradnje, u okviru koje saradnja Srbije sa Mađarskom ima izuzetan značaj.

Kako se dodaje u saopštenju, Stefanović se založio za dalji razvoj političke, kulturne i naročito ekonomske saradnje i zahvalio se na podršci procesima evrointegracije Srbije.

On je istakao da srpska strana smatra međuparlamentarnu saradnju veoma značajnom u kontekstu jačanja ukupnih odnosa i uklanjanju svakog eventualnog nesporazuma u uzajamnom interesu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.