Mađarska vlada preuzima kontrolu nad akademskim istraživanjima

Izvor: Danas, 12.Jul.2019, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska vlada preuzima kontrolu nad akademskim istraživanjima

 Mađarski predsednik Janoš Ader potpisao je danas zakon kojim se omogućava vladi da preuzme kontrolu nad akademskim istraživanjima, što je potez koji naučnici vide kao pretnju slobodi nauke. Članak Mađarska vlada preuzima kontrolu nad akademskim istraživanjima se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Madjarska vlada preuzima kontrolu nad akademskim istraživanjima

Izvor: Beta, 12.Jul.2019

Madjarski predsednik Janoš Ader potpisao je danas zakon kojim se omogućava vladi da preuzme kontrolu nad akademskim istraživanjima, što je potez koji naučnici vide kao pretnju slobodi nauke.Zakonom je Akademija nauka, koju delimično finansira država, ostala bez svoje istraživačke mreže, mnogih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.