Mađarska: Orbanovom čoveku poklonili 400 medija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2018, 00:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska: Orbanovom čoveku poklonili 400 medija

Vlasnici više od 400 mađarskih medija poklonili su u koordiniranoj akciji svoje medije kompaniji na čijem je čelu bivši poslanik Orbanove stranke Fides, javio je Blumberg, a preneo index.hr.

Reč je o medijima čiji su vlasnici bile kompanije Orbanovih poslovnih i političkih saveznika, a od sada će oni biti pod kontrolom jedne firme pod nazivom Central European Press and Media Foundation.

Poklon ili donacija ne podrazumeva novčane transakcije, pa tako ni plaćanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << poreza.

Stavljanje stotina medija pod kontrolu jedne kompanije podseća na prošla vremena nacionalizacije u vreme komunističkih vlasti i kontrole partije nad celim društvom, navodi Blumberg, dodajući da takvu kontrolu i autoritarno ponašanje vole i konzervativci, koji se "dive potezima mađarskog premijera Viktora Orbana".

Posebno se, kako navodi Blumberg, dive njegovom obračunu sa fondacijom Džordža Soroša "Otvoreno društvo" i "postavljanju žilet-žice na granici za doček migranata".

U međuvremenu, Bumberg podseća da je Mađarska po oceni medijskih sloboda Reportera bez granica s 23. mesta u 2010. godini dospela na 73. mesto ove godine.

Međunarodni promatrači medijskih sloboda izneli su podatak da je 2015. godine Orbanovu vladu podržavao 31 medij, dok mu trenutno podršku daje njih više od 500, prenosi pisanje Blumberga Index.hr.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Blumberg: Vlasnici poklonili više od 400 medija Orbanovom saradniku

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2018

Vlasnici više od 400 mađarskih medija poklonili su u koordiniranoj akciji svoje medije kompaniji na čijem je čelu bivši poslanik Orbanove stranke Fidesz, javio je "Blumberg", a preneo index.hr...Reč je o medijima čiji su vlasnici bile kompanije Orbanovih poslovnih i političkih saveznika, a od...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.