MOŽEMO DA RAZGOVARAMO SAMO AKO SE IRAN POSTAVI KAO NORMALNA NACIJA: Državni sekretar SAD nagovestio razgovore sa Teheranom

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"MOŽEMO DA RAZGOVARAMO SAMO AKO SE IRAN POSTAVI KAO NORMALNA NACIJA": Državni sekretar SAD nagovestio razgovore sa Teheranom

Državni sekretar SAD Majk Pompeo izjavio je da je sa Iranom moguć pregovor bez uslova, ako se Iranci postave kao "normalna nacija".

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je danas tokom posete Švajcarskoj da su SAD spremne da se pozabave Iranom bez ikakvih preduslova, ali je dodao da je Vašingtonu potrebno da vidi da se Iran ponaša kao "normalna nacija".

Agencija podseća da je iranski predsednik Hasan Rouhani juče nagovestio da bi Iran bio voljan da razgovara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ukoliko bi Vašington pokazao poštovanje prema Teheranu, ali da iranske vlasti ne bi pristale na razgovore pod pritiskom.

Podsećamo da su tenzije između dve zemlje svakog dana sve veće i da je u jednom trenutku izgledalo da je neizbežan njihov međusobni vojni sukob.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.