Pompeo: SAD spremne da razgovaraju sa Iranom

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2019, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pompeo: SAD spremne da razgovaraju sa Iranom

Sjedinjene Američke Države (SAD) spremne su da razgovaraju sa Iranom "bez preduslova", izjavio je danas američki ;državni sekretar Majk ;Pompeo."Spremni smo da sa njima sednemo za sto", rekao je Pompeo tokom posete Švajcarskoj.

On je međutim rekao da će SAD nastaviti da ulažu napore da se potpuno zaustave "destruktivne aktivnosti Islamske Republike i njenih Revolucionarnih snaga".

Tenzije između Irana i SAD rastu od 2018, kada se Vašington povukao iz međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nuklearnog sporazuma s Teheranom, postignutog 2015. godine. Od tada je Vašington ponovo uveo oštre ekonomske sankcije Teheranu koji je početkom maja najavio da će početi da se ne pridržava obaveza preuzetih po tom sporazumu.

Pozivajući se na iranske pretnje američkim interesima u regionu, administracija predsednika SAD Donalda Trampa poslala je nosač aviona i bombardere B-52 u Zaliv, i najavila da će dodatnih 1.500 američkih vojnika biti raspoređeno na Bliskom istoku.

Tramp je prošle nedelje rekao da SAD ne traže promenu režima u Iranu, već da žele da tamo ne bude nuklearnog oružja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pompeo: Spremni smo na pregovore s Teheranom bez preduslova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jun.2019

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je da je administracija predsednika Donalda Trampa spremna da razgovara sa Iranom bez postavljanja preduslova, ali da će SAD nastaviti svoju kampanju pritiska na Teheran. "Spremni smo da sednemo za sto sa iranskim liderima", rekao je Pompeo. On je istakao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Pompeo: Spremni smo za dijalog sa Iranom bez preduslova

Izvor: Vostok.rs, 03.Jun.2019, 10:31

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da su Sjedinjene Američke Države spremne za pregovore sa Iranom bez preduslova.. „Spremni smo za dijalog sa Iranom bez preduslova. Spremni smo da sednemo za pregovarački sto“, rekao je Pompeo na konferenciji za medije u Švajcarskoj. Istovremeno,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.