MOŽDA I POSLEDNJA SAHRANA NA PRAVOSLAVNOM GROBLJU: Jedini Srbin iz Dečana ispraćen na VEČNI PUT (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 22:01

MOŽDA I POSLEDNJA SAHRANA NA PRAVOSLAVNOM GROBLJU: Jedini Srbin iz Dečana ispraćen na VEČNI PUT (FOTO)

Među prisutnima i Ćirićeve komšije Albanci

Na srpskom pravoslavnom groblju nadomak manastira Visoki Dečani danas je sahranjen Boško Ćirić (58) koji je bio jedini Srbin iz ovog grada.

Uz opelo koje je služio iguman Visokih Dečana Sava Janjić u pratnji monaha i u prisustvu malobrojnih povratnika iz okolnih metohijskih sredina i načelnika pećkog okruga Mila Stevanovića ispraćen je na večni počinak.

На српском православном >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << гробљу у Дечанима сахрањен је данас Бошко Ћирић (58) једини Србин који је живео у тој...

Posted by Сава Јањић on Среда, 03. јун 2020.

- Ćirić je bio jako vezan za manastir Dečani i eto sahranjen je danas na praznik cara Konstantina i carice Jelene koji je veliki praznik za manastir - pojašnjava predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković i dodaje da se posle raseljeništva juna 1999. godine Ćirić u svoj stan u Dečanima vratio 2014. godine gde je osim u manastiru provodio vreme.

Sahrani Ćirića osim monaha i dvadesetak Srba prisustvovalo je i nekoliko Albanaca, komšija iz njegove zgrade, koji su izjavivši saučešće igumanu Visokih Dečana Savi Janjiću istakli da je Boško bio dobar komšija.

- Nikada nikome nije naneo zlo i od njega se nikada nije čula ružnu reč - rekli su Albanci.

Ćirić je pronađen mrtav u svom stanu nadomak centra Dečana, a uzrok smrti je bolest sa kojom je bio suočen poslednjih meseci.

U poslednjih nekoliko godina ovo je tek druga i verovatno poslednja sahrana na tamošnjem srpskom groblju. Pre bombardovanja u dečanskoj opštini je živelo 1.300 Srba i Crnogoraca i 50.000 Albanaca.

U gradu je ostala da živi samo još jedna Srpkinja - Vesna Spalević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.